Havet - in action

– oplevelseszone i Kattegatcenteret

Bygherre: Kattegatcenteret
Adresse: Færgevej 4, 8500 Grenaa
Areal: 270 m²
År: 2011 - 2013
Samarbejdspartnere: Redia a/s, Oddfishlein i/s, Thøgersen & Stouby

 

Udstillingens koncept er 'spring ind i havet'. Det blå volumen, som symboliserer havet kan du vælge at dykke ind og blive opslugt af eller du kan bevæge dig rund på overfladen. Livet på overfladen favner den verden, hvor du oftest møder havet. Det er bølgerne, det er opholdet på havet, og det er de glimt, du kan få ved at betragte havet udefra.

Havet udformes med bølgerne formsprog. Verdenen indeni gennemtrænges af det lys og de lyde, som vandet lader trænge igennem. Du kan her komme helt tæt på hajen, du kan opleve dig selv, som en del af havet og stifte bekendtskab med de kræfter, som er på spil i livet i havet.

Udstillingskonceptet forener de fysiske rum med de mange muligheder, som de digitale teknologier tilbyder for at skabe en engagerende og lærende helhedsoplevelse.  Hensigten er at skabe intense og fysiske oplevelser, som samtidigt etablerer meningsfulde kroge, hvor de besøgende kan gå i dybden med de naturvidenskabelige forhold. Centralt for udstillingen er, at de besøgende aktivt behandler det givne materiale. Gennem fysisk aktivitet, udfordringer, konkurrence, undersøgelse, overraskelse og deltagelse.